JAVNI UVID: Nacrt Regulacionog plana za saobraćajni čvor na ukrštanju Karađorđeve ulice i Ulice dr Jovana Raškovića

Obavještavamo građane da je u toku javni uvid na Nacrt  Regulacionog plana za saobraćajni čvor na ukrštanju Karađorđeve ulice i Ulice dr Jovana Raškovića, te će javni uvid trajati do 28.3.2018. godine. Nacrtom plana je obuhvaćen prostor koji se nalazi na ukrštanju Karađorđeve ulice sa Ulicom dr Jovana Raškovića i Ulicom Momčila Popovića, a ukupna površina koja obuhvata područje izmjene Plana iznosi 1.80 ha.

Raskrsnica Karađorđeve ulice i Ulice dr Jovana Raškovića je važan saobraćajni čvor u gradu s obzirom na to da Karađorđeva ulica predstavlja dionicu regionalnog puta R-405 kroz uže gradsko područje i primarnu gradsku saobraćajnicu za ovaj dio grada. S druge strane, Ulica dr Jovana Raškovića predstavlja gradsku saobraćajnicu koja ima važnu ulogu u saobraćajnoj mreži jer povezuje jer povezuje veliki dio naselja Lauš i Paprikovac sa ostatkom ulične mreže i Kliničkim centrom.

Plan je na javni uvid izložen svaki dan osim subote, nedjelje i državnih praznika u periodu od 8.00 do 16.00 časova u:

  1. prostorijama Instituta za građevinarstvo  ,,IG "d.o.o  Banjaluka, Kralja Petra I Karađorđevića br 92-98,
  2. prostorijama Gradske uprave Grada Banjaluka,
  3. prostorijama mjesne zajednice Lauš 1 i Lauš 2 (Karađorđeva 61, 051/211-439).

Prikaz obuhvata možete pogledati ovdje i ovdje, tekstualni dio plana možete pogledati ovdje. Naš prijedlog forme obrasca za davanje komentara možete pogledati ovdje.

Pozivamo sva zainteresovana lica, vlasnike nekretnina, korisnike prostora i učesnike u njegovoj izgradnji i uređivanju da dostave svoje  komentare, prijedloge i sugestije na planska rješenja na zemljištu ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu.

Komentari, prijedlozi i sugestije se mogu dostaviti Gradskoj upravi Grada Banjaluka – Odjeljenje za prostorno uređenje u formi dopisa do 28.3.2018. godine.

Comments are closed.