JAVNI UVID: Nacrt regulacionog plana Jug 3

Obavještavamo građane da je u toku javni uvid na Nacrt regulacionog plana Jug 3. Javni uvid će trajati do 20. jula 2018. godine. Nacrtom plana je obuhvaćen prostor koji se nalazi između Bulevara vojvode Stepe Stepanovića, Bulevara Desanke Maksimović i Ulice Majke Jugovića, a ukupna površina koja obuhvata područje izmjene Plana iznosi 16.09 ha.

Svrha izrade dokumenta je definisanje principa, mjera i kriterijuma racionalnog korištenja prostora unutar obuhvata, uzimajući u obzir trenutno stanje na terenu, zatim, tretiranje imovinskih odnosa, planiranje uređenja gradskog građevinskog zemljišta i pripadajućih sadržaja, kao i planiranje povećanja građevinskog fonda u oblasti stambene, poslovne i komunalne izgradnje.

Plan je na javni uvid izložen svaki dan osim subote, nedjelje i državnih praznika u periodu od 8.00 do 16.00 časova u:

  1. prostorijama Instituta za građevinarstvo "IG" d.o.o, Ulica Kralja Petra I Karađorđevića br. 92-98,
  2. prostorijama Gradske uprave Grada Banjaluka,
  3. prostorijama mjesne zajednica Starčevica (Vojislava Đede Kecmanovića 1, 051/437-569).

Prikaz obuhvata možete pogledati ovdje i ovdje, tekstualni dio plana možete pogledati ovdje. Naš prijedlog forme obrasca za davanje komentara možete pogledati ovdje.

Pozivamo sva zainteresovana lica, vlasnike nekretnina, korisnike prostora i učesnike u njegovoj izgradnji i uređivanju da dostave svoje  komentare, prijedloge i sugestije na planska rješenja na zemljištu ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu.

Komentari, prijedlozi i sugestije se mogu dostaviti Gradskoj upravi Grada Banjaluka – Odjeljenje za prostorno uređenje u formi dopisa do 20. jula 2018. godine.

Comments are closed.