JAVNI UVID: Nacrt regulacionog plana centralnog područja Banjaluke

Obavještavamo građane da je u toku javni uvid na Nacrt regulacionog plana centralnog područja Banjaluke. Javni uvid će trajati do 1. oktobra 2018. godine. Nacrtom plana je obuhvaćen prostor koji se nalazi između ulica: Aleja Svetog Save, Vuka Karadžića, Jovana Dučića, Grčke ulice, Nikole Tesle, Kninske ulice, Bulevara cara Dušana, Kralja Petra I Karađorđevića, Zdravka Čelara, Teodora Kolokotronisa, rijeke Crkvene, ulica Gorana Radulovića Bimbe i Vase Pelagića.

Razlog za ponovljeni javni uvid jeste činjenica da se prijedlog Plana nakon prihvaćenih primjedbi, prijedloga i mišljenja značajno razlikuje od prvobitnog nacrta koji je bio izložen na javni uvid u periodu 18. aprila do 18. maja.

Plan je na javni uvid izložen svaki dan osim subote, nedjelje i državnih praznika u periodu od 8.00 do 16.00 časova u:

  1. prostorijama Instituta za građevinarstvo  ,,IG "d.o.o  Banjaluka, Kralja Petra I Karađorđevića br 92-98, 051/348-360,
  2. prostorijama Gradske uprave Grada Banjaluka,
  3. prostorijama mjesnih zajednica Centar 1 (Sime Šolaje 7, 051/305-785), Centar 2 (Kralja Petra I Karađorđevića 113, 051/302-248) i Bulevar (Simeuna Đaka 15, 051/218-198).

Prikaz obuhvata možete pogledati ovdje i ovdje, tekstualni dio plana možete pogledati ovdje. Naš prijedlog forme obrasca za davanje komentara možete pogledati ovdje.

Pozivamo sva zainteresovana lica, vlasnike nekretnina, korisnike prostora i učesnike u njegovoj izgradnji i uređivanju da dostave svoje  komentare, prijedloge i sugestije na planska rješenja na zemljištu ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu.

Komentari, prijedlozi i sugestije se mogu dostaviti Gradskoj upravi Grada Banjaluka – Odjeljenje za prostorno uređenje u formi dopisa do 1. oktobra 2018. godine.

Ranije smo u nekoliko navrata pisali o problematici ovog Regulacionog plana ili o problemima vezanim za centralno područje Banjaluke koji se odnose na planiranje i uređenje prostora. Detaljnije možete pogledati ovdje, ovdje, ovdje i ovdje.

Comments are closed.