JAVNI UVID: Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana stambenog naselja Drakulić u Banjaluci

Obavještavamo građane da je u toku javni uvid na Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana stambenog naselja Drakulić, te će javni uvid trajati do 23.9.2016. godine.

Nacrtom plana je obuhvaćen prostor koji se nalazi uz Bitoljsku ulicu. Inicijativa za izmjenu Regulacionog plana je pokrenuta od strane vlasnika zemljišta. Razlog pokretanja inicijative je potreba za drugačijom namjenom prostora u smislu izgradnje individualnog stambenog objekta. Važećim regulacionim planom je predviđena uređena zelena površina javnog korišćenja.

Plan je na javni uvid izložen svaki dan osim subote, nedjelje i državnih praznika u periodu od 8.00 do 16.00 časova u:

  1. prostorijama Instituta za urnabizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, ul. Save Mrkalja br.16;
  2. prostorijama Gradske uprave Grada Banjaluka,
  3. prostorijama Mjesne zajednice Patrićevac, ul. Kupreška 25, 051/355-141.

Prikaz obuhvata možete pogledati ovdje, tekstualni dio plana možete pogledati ovdje. Naš prijedlog forme obrasca za davanje komentara možete pogledati ovdje. Trenutno važeći regulacioni plan možete pogledati ovdje.

Pozivamo sva zainteresovana lica, vlasnike nekretnina, korisnike prostora i učesnike u njegovoj izgradnji i uređivanju da dostave svoje  komentare, prijedloge i sugestije na planska rješenja na zemljištu ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu.

Komentari, prijedlozi i sugestije se mogu dostaviti Gradskoj upravi Grada Banjaluka – Odjeljenje za prostorno uređenje u formi dopisa do 23.9.2016. godine.

Comments are closed.