JAVNI UVID: Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana “Malta 1”

Obavještavamo građane da je u toku javni uvid na Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana "Malta 1", te će javni uvid trajati do 30.12.2017. godine. Nacrtom plana je obuhvaćen prostor koji se nalazi uz ulicu V Kozarske Brigade, a ukupna površina koja obuhvata područje izmjene Plana iznosi 616 m2.

Razlog za pokretanje inicijative za izmjenu dijela Regulacionog plana „Malta 1 “ ogleda se u potrebi preduzeća „DOS  EGEKTKO“ d.o.o. iz Banjaluke, kao vlasnika i korisnika predmetnog zemljišta, za promjenom namjene postojećeg stambeno-poslovnog objekta u poslovni (hotel), uz povećanje vertikalnog gabarita za jednu etažu (povučenu), kao i uz neznatno povećanje horizontalnih gabarita u cilju ostvarenja bolje funkcionalnosti objekta.

Plan je na javni uvid izložen svaki dan osim subote, nedjelje i državnih praznika u periodu od 8.00 do 16.00 časova u:

  1. prostorijama Instituta za građevinarstvo  ,,IG "d.o.o  Banjaluka, Kralja Petra I Karađorđevića br 92-98,
  2. prostorijama Gradske uprave Grada Banjaluka,
  3. prostorijama mjesne zajednice Rosulje (Mladena Stojanovića 10, 051/316-480).

Prikaz obuhvata možete pogledati ovdje, tekstualni dio plana možete pogledati ovdje. Naš prijedlog forme obrasca za davanje komentara možete pogledati ovdje. Trenutno važeći regulacioni plan možete pogledati ovdje.

Pozivamo sva zainteresovana lica, vlasnike nekretnina, korisnike prostora i učesnike u njegovoj izgradnji i uređivanju da dostave svoje  komentare, prijedloge i sugestije na planska rješenja na zemljištu ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu.

Komentari, prijedlozi i sugestije se mogu dostaviti Gradskoj upravi Grada Banjaluka – Odjeljenje za prostorno uređenje u formi dopisa do 30.12.2017. godine.

Comments are closed.